Forbedret syn

Laser til behandling af nærsynethed og bygningsfejl

Ved Øjenlægernes Center tilbyder vi alle de fagligt førende laseroperationer. Til behandling af nærsynethed og bygningsfejl anbefaler vi den banebrydende ReLEx smile eller SMILE metode – en operation, som vi var den første private nordeuropæiske øjenlaser center, der kunne tilbyde. Vores ledende kirurg er stadig den, der har udført flest SMILE operationer i Nordeuropa (over 12.000 behandlinger), og i det følgende indlæg ser vi lidt nærmere på SMILE metoden.

  • Minimal risiko og hurtig restitution
  • SMILE metode: Effektiv og skånsom øjenlaserbehandling
Anbefaler SMILE-behandlingen

“SMILE-behandlingen var stort set uden ubehag og allerede efter to dage genoptog jeg langsomt træningen. Forløbet hos Øjenlægernes Center var virkeligt professionelt og kan kun anbefales”

– Triatlet Rasmus Petræus

ReLEx smile

Smile laserbehandling

SMILE står for SMall Incision Lenticular Extraction og er en både skånsom og effektiv øjenlaserbehandling. Ved behandlingen skærer den unikke og avancerede Zeiss VisuMax laser uden fra tredimensionelt midt i hornhinden, og der anlægges et 2 mm lille og præcist snit øverst på hornhinden. Efterfølgende fjerner vi med specielle mikro instrumenter, den udskårne vævslinse (der er ned til 40 um i tykkelse) fra midten hornhinden, hvilket ændrer hornhindens krumning og fører til forbedret syn. Den hurtige restitution og det faktum, at der ikke dannes en flap i øjet som ved ældre teknikker, er blandt årsagerne til, at SMILE er så banebrydende. Det er dog fortsat kun udvalgte øjenklinikker, som tilbyder operationen – ganske enkelt fordi behandlingen skal udføres af erfarne og specialiserede øjenlæger, og samtidig er kvalitetslaseren ekstremt bekostelig. Vi er de eneste private udbydere, der udfører operationen øst for Storebælt (Charlottenlund)

Behandling af bygningsfejl med øjenlaser

En bygningsfejl er en uregelmæssighed på hornhinden, som gør, at man har svært ved at stille skarpt på omgivelserne omkring en. Har man bygningsfejl, vil man derfor ofte have et sløret udsyn, som kan sætte en stopper for ens daglige gøremål. Nogle oplever ligeledes at døje med hovedpine eller svimmelhed, fordi de skal koncentrere sig om at se omgivelserne omkring dem og derved overbelaster øjnene. Dette kan have alvorlige konsekvenser i længden, og derfor er det vigtigt, at man søger hjælp, hvis man oplever tegn på bygningsfejl.

Når man er svækket i en af sanserne, påvirker det de øvrige elementer i kroppen – men i høj grad også ens psyke. Der er heldigvis meget, man kan gøre for at udbedre sin bygningsfejl og få livskvaliteten tilbage. Mange bruger i dag linser eller briller for at korrigere deres syn. Mange gange kan disse hjælpemidler imidlertid volde mere gene end gavn. Brillerne bliver ofte duggede eller våde afhængigt af vejret, og kontaktlinser har tendens til at tørre ind. Hos Øjenlægernes Center tilbyder vi øjenlaseroperation som behandling af bygningsfejl. Med en øjenlaseroperation kan vi ændre og rette hornhindens opbygning, så du igen vil kunne se klart og tydeligt. Behandlingen med øjenlaser kan du læse meget mere om her på siden. Du er også velkommen til at kontakte os ved øvrige spørgsmål.

Før operationen

Før SMILE behandlingen undersøger vi patienten grundigt for at vurdere, om øjnene er egnede. Synsstyrken skal have været stabil de sidste 1-2 år inden behandlingen, og der bør ikke være udtalte problemer med tørre øjne. I forbindelse med forundersøgelsen forklarer vi naturligvis udførligt om operation, efterforløb og eventuelle bivirkninger. SMILE er en gennemtestet metode med stor succesrate, og risikoen for komplikationer er minimal, når udført af rutineret laserkirurg.

Behandling og efterforløb

Selve laserbehandlingen tager kun ca. 30 sekunder per øje, og da øjnene bliver bedøvet med øjendråber, er ubehaget minimalt. Efter behandlingen kan man forlade klinikken, og dagen efter kontrollerer vi øjnene. Kontroller gentages ca. tre uger og ca. seks måneder efter operationen.

Mere viden

Hvis du har spørgsmål vedrørende laserbehandling af nærsynethed og bygningsfejl, er du altid velkommen til at kontakte vores klinik i København. Du kan også besøge vores Facebookside for at finde detaljer og patientudtalelser.

Din vej til et bedre syn

Føl dig tryg i hele processen

01.

Forundersøgelse

Ved forundersøgelsen måles dit syn og dine øjne nøje med markedets mest avancerede udstyr for at afgøre, om du er egnet til en linseoperation. Undersøgelsen varer cirka 2 timer.

02.

Forberedelse til operationen

Dagen før eller på operationsdagen, anbefaler vi at du tager et bad, vasker ansigtet og fjerner øjenmakeup. Vores personale gennemgår hvad der skal ske og besvarer dine spørgsmål.

03.

Operationen

I operationslokalet udfører læge og sygeplejerske operationen ved hjælp af mikroskoper samt teknisk udstyr og instrumenter.

04.

Efter operationen

Efter operationen vil vores erfarne personale give dig nøje instruktioner om efterbehandlingen for at sikre en behagelig og problemfri helingsproces. Vi er her for at støtte dig.

Hør øjenkirurg Sven fortælle om processen fra start til slut

Vejen mod bedre syn

Ved Øjenlægernes Center møder du et erfarent og dedikeret kirurgteam, der arbejder med en høj og kompromisløs faglighed ved alle øjenbehandlinger. Vi tilstræber et personligt og trygt miljø for alle vores patienter, og vi gør meget ud af at have en klar dialog med dig omkring din procedure. Du er i de bedste hænder, når du vælger os.

Formular på undersider

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

For- & efternavn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.