ReLEx SMILE

Et minimalt indgreb på hornhinden

ReLEx smile behandling foretages med den mest avancerede, stationære laser (ZEISS VisuMax 500 kHz). SMILE (SMall Incision Lenticular Extraction) er “state of the art” indenfor laserbehandling af nærsynethed og bygningsfejl og besidder mange fordele i forhold til ældre, kendte metoder som LASIK, FS-LASIK, EpiLASIK, PRK (af nogen benævnt “no touch technique”) og LASEK. SMILE er et minimalt indgreb på hornhinden, hvilket optimerer hornhindestabiliteten efter behandlingen. Det er et betydeligt fremskridt i forhold til de ældre metoder LASIK / FS-LASIK, hvor den lange “lap-åbning” og efterfølgende nedsatte hornhinde-stabilitet har gjort, at metoden ikke må anvendes til behandling af piloter, militært personel og elitesportsfolk. LASIK “lap-åbningen” er den vigtigste enkeltstående årsag til, at nogle fagfolk hidtil har været skeptiske overfor laserbehandlinger.
  • Laserbehandlingen tager ca. 30 sekunder og er lugt-, lyd- og smertefrit.
  • Ved ReLEx smile kan vi behandle nærsynethed op til -10 D og bygningsfejl op til -5 D. (Samlet styrke max. 15 D).
Øjenkirurg Martin Severinsen får en SMILE øjenoperation

“Jeg er superglad for min SMILE behandling, og klarer min travle hverdag sm øjenkirurg uden brug af kontaktlinser og briller. Jeg er meget tilfreds, og samtidig er jeg ikke i tvivl om, at det er betydeligt sundere for øjnene, at jeg ikke bruger linser mere.”

– Martin Severinsen

Mest erfarne kirurger

Den mest avancerede linsekirurgi

Vi har stor erfaring med alle linsekirurgiske teknikker og anvender kun de nyeste og bedste af disse. Vi anvender den såkaldte “minimalt invasive teknik”, der foregår via et få mm langt snit og ikke som i “gamle dage” kræver nogen form for syning. Valget af linsetype til den enkelte patient afhænger af korrektionsbehovet og bliver afdækket ved vores grundige forundersøgelse samt ved samtalen med linsekirurgen.

Vi har tilknyttet de mest erfarne danske kirurger. Øjenkirurg, dr.med. Sven Asp er Centrenes ledende laserkirurg og har bl.a. foretaget mere end 16.000 behandlinger, heraf mere end 12.000 SMILE behandlinger (Nordeuropæisk rekord) og foretager yderligere mere end 30 behandlinger per uge. Linsekirurgien ledes af Professor, dr.med. Thomas K. Olsen, der har foretaget mere end 15.000 linseoperationer og i professionelle fagkredse er anerkendt som en af Europas mest kompetente refraktive linsekirurger, der igennem mere end tyve år har stået for den mest avancerede linsekirurgi ved Aarhus Universitetshospital.

Efter en smile behandling er de fleste overraskede over, hvor lidt de mærkede under indgrebet og hvor hurtigt, de kom til at se klart.

Års erfaring med SMILE

SMILE behandlinger per uge, bliver der foretaget på klinikken.

%

Gennemtestede avanceret laserkiurgi. 

Personligt behandlingsforløb

Hvorfor vælge Øjenlægernes Center

Når den store beslutning er taget, er de næste vigtige spørgsmål valg af behandlingsteknik og hvem, der skal foretage behandlingen. Du skal vælge os, hvis du ønsker minimale indgreb på øjet foretaget af de mest kompetente, erfarne og aktive danske kirurger under trygge og personlige forhold. Vi garanterer den højeste faglige standard og anvender den gennemtestede og banebrydende SMILE-teknik udført med ZEISS VisuMax femtosekundlaser samt den mest avancerede laserkirurgi. Vi går ikke på kompromis med de faglige behandlingsindikationer for at opnå en kortsigtet økonomisk gevinst. Behandlingen, du evt. vil blive tilbudt i Centrene, er den samme, som vi selv vil anbefale til “den nærmeste familie” at få foretaget.

Vi garanterer et behandlingsforløb, hvor du er i tæt kontakt med kirurgen eller vores erfarne optometrister lige fra forundersøgelsen til sidste efterkontrol. Du får fra start til slut præcis information om behandlingen, fordele og risici, og vi giver os god tid til at få afstemt forventninger og besvare alle dine spørgsmål.

Kosmetisk øjenlågskirurgi

Vi har den største erfaring med de mest moderne operationsteknikker inden for avanceret kosmetisk øjenlågskirurgi. Vi foretager operationer på øvre og nedre øjenlåg.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på dine spørgsmål

Vi har nogle af de mest kompetente, erfarne og aktive danske øjenkirurger tilknyttet, der anvender de bedste og mest avancerede laserbehandlings- og linseoperationsteknikker. Som professionelle øjenlæger fastholder vi en kompromisløs faglighed, der igennem et personligt og trygt behandlingsforløb bedst muligt sikrer, at netop dine øjne får den optimale behandling.

Hvor mange års erfaring har I med SMILE?

Vi var de første i Danmark, der tilbød SMILE laseroperationer. Vores chefkirurg har over 16 års erfaring med SMILE, og har udført mere end 13.000 operationer

Hvordan fungerer en laseroperation af øjne?

Teknikkerne indenfor øjenoperationer udvikler sig løbende, og de førende teknikker er i dag sikre og effektive, når de udføres af kvalificerede kirurger. Det har især de seneste år gjort øjenlaseroperationer yderst populære, blandt de ca. 2/3 af befolkningen der i dag anvender kontaktlinser eller briller.

Laserbehandlinger korrigerer synsfejl ved at ændre hornhindens form. Ved Øjenlægernes Center bruger vi oftest ReLEx smile/SMILE, der er den sikreste og mest avancerede teknologi.

Hvordan foregår behandlingen?

I praksis ændrer man hornhindens form (og dermed brydning) til den styrke, der er passende for personen. F.eks. gøres hornhinden mere krum ved korrektion af langsynethed og mere flad ved korrektion af nærsynethed. Ved ældre teknologier som f.eks. PRK fjerner man de overfladiske celler fra hornhinden (epitelet), hvorefter man laserbehandler igennem hornhindens 2. lag (Bowmans membran) og ned i det tredie lag (Stromaet), og herefter skal de overfladiske celler så hele op igen. Ved nyere teknikker, inklusiv SMILE-metoden, behandler man direkte i hornhindens stroma og epitelet lades stort set urørt, hvilket bl.a. mindsker behandlingens ubehag og forkorter tiden til synet “klarer op”.

Ved Øjenlægernes Center lægger vi stor vægt på at give præcis og grundig information om de enkelte behandlinger. Fordele og risici bliver gennemgået, og ethvert spørgsmål du måtte have i forbindelse med behandlingen, tager vi os altid god tid til at besvare.

Hvem kan behandles med en øjenlaseroperation?

Alle personer over 18 år med stabilt syn er i princippet kandidater til en øjenlaseroperation, men kvinder i den sidste del af graviditeten, ammende samt personer med en øjensygdom er undtagelser. For at opnå et godt og stabilt resultat, er det en forudsætning at styrkebehovet i kontaktlinser/briller har været uændret i mindst et år.

Din vej til et bedre syn

Føl dig tryg i hele processen

01.

Forundersøgelse

Ved forundersøgelsen måles dit syn og dine øjne nøje med markedets mest avancerede udstyr for at afgøre, om du er egnet til en linseoperation. Undersøgelsen varer cirka 2 timer.

02.

Forberedelse til operationen

Dagen før eller på operationsdagen, anbefaler vi at du tager et bad, vasker ansigtet og fjerner øjenmakeup. Vores personale gennemgår hvad der skal ske og besvarer dine spørgsmål.

03.

Operationen

I operationslokalet udfører læge og sygeplejerske operationen ved hjælp af mikroskoper samt teknisk udstyr og instrumenter.

04.

Efter operationen

Efter operationen vil vores erfarne personale give dig nøje instruktioner om efterbehandlingen for at sikre en behagelig og problemfri helingsproces. Vi er her for at støtte dig.

Hør øjenkirurg Sven fortælle om processen fra start til slut

Vejen mod bedre syn

Ved Øjenlægernes Center møder du et erfarent og dedikeret kirurgteam, der arbejder med en høj og kompromisløs faglighed ved alle øjenbehandlinger. Vi tilstræber et personligt og trygt miljø for alle vores patienter, og vi gør meget ud af at have en klar dialog med dig omkring din procedure. Du er i de bedste hænder, når du vælger os.

Formular på undersider

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

For- & efternavn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.