FAQ – Spørgsmål & Svar
Hyppige spørgsmål til vores øjenbehandlinger
Det er en stor beslutning at lade sig operere I øjnene – og det kræver absolut tillid til kirurg og metode. Vi tilbyder udelukkende behandlinger, som vi vil tilbyde den nærmeste familie. Herunder finder du nogle af de spørgsmål, vi oftest får.
Er der risici ved behandlingen?
Der er risici forbundet med alle øjenbehandlinger. Heldigvis er komplikationer uhyre sjældne i forbindelse med moderne øjenbehandlinger, når de bliver udført af erfarne og kompetente kirurger. Du vil blive grundigt informeret om behandlingens forløb og risici ved forundersøgelsen.
Gør behandlingen ondt?
Hvor lang tid tager selve behandlingen?
Har jeg behov for briller efter behandlingen?
Hvad sker der, hvis noget går galt?
Hvad er helingstiden?
Hvornår kan jeg se skarpt?
Umiddelbart efter behandlingen er synet tåget / diset. “Disen” letter over de følgende dage, og synet bliver gradvist tiltagende stabilt over de følgende uger / måneder. Tålmodighed er en vigtig dyd efter behandlingen, det tager lidt tid inden øjet helt har indstillet sig efter de nye forhold.
Kan jeg køre bil hjem?
Tilbyder I også linseudskiftninger?
Vi tilbyder også avanceret linsekirurgi på højeste niveau. Vi har tilknyttet Danmarks absolut førende øjenlæger / optometrister indenfor laserbehandling og linsekirurgi.
Hvis du ønsker en synskorrigerende behandling og er i 45-50-årsalderen anbefaler vi som regel en linseoperation frem for en laserbehandling.
Ved 45-50 årsalderen bliver det vanskeligere at se på kort afstand. Det kaldes presbyopi eller alderssyn. Årsagen er, at øjets linse med tiden bliver mindre fleksibel og ikke i samme grad som tidligere kan tilpasse sig forskellige afstande. Dette betyder at en laserbehandling ikke vil gøre dig brillefri i samme grad som en linseoperation.
Efter en operation for grå stær – kan der gøres noget?
Vi har mulighed for at laserefterjustere synsfejl, opstået efter grå stær-operationer, og laserkirurgi er i det hele taget en uundværlig del af seriøs linsekirurgi.