Hvorfor får man poser under øjnene

Hvorfor får man poser under øjnene?

Poser under øjnene: Værd at vide

De fleste af os har oplevet at have poser under øjnene: At se træt og uoplagt ud. Årsagen bag er dog ikke altid entydig, og det kan derfor være vanskeligt at løse problemet. Derfor har vi samlet en række af de mest hyppige spørgsmål til poser under øjnene, så du kan blive meget klogere på fænomenet – og hvordan du kan få bugt med det!

Hvorfor får man poser under øjnene?

Vores ansigt er et af de vigtigste elementer i vores udseende. Det er dette, folk genkender os på - og derfor betyder det en hel del for de fleste at se frisk, energisk og præsentabel ud. Døjer man med poser under øjnene, ved man, hvor stor indvirkning det har på ens selvbillede, såvel som den måde man præsenterer sig selv for verden på. De fleste forbinder poser under øjnene med træthed, men der kan faktisk ligge mange forskellige grunde bag fænomenet. Poser under øjnene kan blandt andet opstå som følge af:

  • Stress. Hvis du er stresset, bekymrer du dig mere. Dette viser sig ikke blot psykisk, men ligeledes fysisk – og særligt i ansigtet.
  • Allergi. Er du allergisk overfor noget, kan det vise sig på mange måder. Nogle hæver op, andre oplever at få mørke poser under øjnene.
  • Rygning og alkoholmisbrug. Hvis man fører en usund livsstil, sætter det sig både indeni og udenpå kroppen.
  • Arveligt. I nogle tilfælde er poser under øjnene arveligt. Hvis du allerede nu ved, at du er disponibel over for det, kan det være en fordel at bruge forebyggende cremer.
  • Gnidning af øjne. Hvis du ofte rører ved huden nær øjet, kan det godt få konsekvenser for dit udseende og give poser under øjnene.

Det er helt normalt at opleve at have poser under øjnene i en kortere periode af livet. Det er en tendens, der på mange måder kommer og går afhængigt af den enkelte livsstil. I takt med, at man bliver ældre, er det helt normalt, at huden under øjnene kan begynde at hænge. Heldigvis er der masser af tiltag, man kan gribe op for at afhjælpe problemet. Dem kan du læse meget mere om nedenfor!

 

Kan poser under øjnene fjernes – og hvordan?

Har man poser under øjnene, ved man, hvor stor gene det kan være i hverdagen. Ikke nok med at man ser træt og uoplagt ud, så kan tunge øjenlåg også være med til at hæmme ens velbefindende. Poser under øjnene kan eksempelvis resultere i et indsnævret synsfelt, give hovedpine eller sviende røde øjne. Oplever du nogle af disse problematikker, er der heldigvis masser af hjælp at hente. Hos Øjenlægernes Center tilbyder vi avanceret øjenlågskirurgi. Vi udfører både øjenlågsoperationer til nedre og øvre øjenlåg - og det er muligt at kombinere et indgreb på begge områder under én operation. Når du får foretaget øjenlågskirurgi hos os, vil du blive bedøvet med lokalbedøvelse. Operationen vil derfor være smertefri, og du kan tage hjem umiddelbart efter indgrebet.

Den typiske operation af poser under øjnene tager omkring 1 time. Den foregår ved, at kirurgen fjerner det overskydende væv i øjenlågene. Herefter lukkes huden til med nylonsutur i de allerede eksisterende hudfolder. Det betyder, at man nærmest ikke vil kunne se, hvor der er blevet skåret på øjenlåget.

 

Er poser under øjnene tegn på sygdom?

I langt de fleste tilfælde er poser under øjnene et resultat af alderdom. Når man bliver ældre, bliver huden nemlig mere elastisk – og det kan resultere i tunge øjenlåg. I nogle tilfælde kan poser under øjnene være tegn på, at nyrernes funktion er dårlig, eller at man indtager for lidt væske. Oplever man store ændringer i ens udseende, kan det altså være tegn på dårligt helbred. Derfor er det vigtigt, at man søger læge, hvis man oplever akutte ændringer i ens velbefindende. I nogle tilfælde kan poser under øjnene være et tegn på dette.