Kontakt os gerne

44 44 40 40

Kom til gratis informationsmøde

Øjenlægernes Center afholder regelmæssige informationsmøder. Hvis du indikerer din interesse nedenfor, vil vi kontakte dig når næste møde er planlagt

 • Adresse i Aarhus: Ferdinand Salling Stræde 1,2. 8000 Aarhus C.
 • Adresse i København: Hans Edvard Teglers Vej 9, 2. 2920 Charlottenlund

Se vores facebook

Du er velkommen til at se vores facebook, hvor vi løbende opdaterer med relevante opslag om alt fra virkelige kundehistorierm til de nyeste teknologiske opdagelser mm. Læs mere her

ATTRAKTIV FINANSIERING

Nemt, hurtigt og sikkert

Skal du have en øjenbehandling hos Øjenlægernes Center, kan du vælge at få behandlingen finansieret gennem Resurs Bank

Resurs Bank behandler din ansøgning og returnerer svaret på din ansøgning enten pr. post eller e-mail.

Gældsbrevet sendes til dig, dette underskrives og returneres til Resurs Bank.

Når Resurs Bank har modtaget det underskrevne gældsbrev, afregnes lånebeløbet direkte til Øjenlægernes Center.

Læs mere her

Se et udpluk af vores videoer

 • da
 • en
kontakt@olce.dk 44 44 40 40

Patientberetninger

Kunder/patienter positivt overraskede over resultatet

Vi er det private europæiske øjencenter, der har foretaget og foretager flest SMILE-behandlinger. De fleste af vores SMILE-behandlede patienter / kunder er positivt overraskede over “hvor lidt slem behandlingen var”, og hvor godt resultatet bliver. Ydermere udfører vi den mest avancerede linsekirurgi på allerhøjeste niveau, og også her er de fleste kunder positivt overraskede over resultatet.

Her præsenteres nogle af de mere specielle beretninger.

Se flere kommentarer på facebook.com/olce.dk


Fodboldlegenden Bjørn Kristensen

30. januar 2020

“Jeg var selvfølgelig nervøs inden behandlingen, men det hele foregik professionelt og roligt, og jeg mærkede stort set ikke noget undervejs. Hverdagen er bare lettere, når der ikke er behov for briller, også selvom jeg fortsat rækker ud efter dem om morgenen”


Radiovært og foredragsholder, Mads Vangsø

26. november 2018

Radiovært og foredragsholder Mads Vangsø skal ro over Atlanten, som deltager i det 5000 km ro-race `Talisker Whiskey Atlantic Challenge’ med start primo december 2018.

“Jeg havde igennem mange år ønsket at slippe for mine `hinkestensbriller`, men ingen øjenkirurger turde kaste sig ud i det noget komplicerede projekt. I forbindelse med ro-race over Atlanten er brille uafhængighed helt afgørende, og efter grundig research fandt jeg ud af, at Sven er en af Europas mest erfarne laserkirurg. Nu her, to måneder efter operationen er jeg meget lettet over, at synet er på plads inden det store ro-eventyr, og kan på det varmeste anbefale Øjenlægernes Center og Sven Asp”.


Emma

22. marts 2016

Emma – Mange tak for supergod behandling!:

“Jeg mødte op hos Øjenlægernes Center i Charlottenlund første gang i sommeren 2015, hvor jeg fik en grundig undersøgelse af mine øjne og mit syn – jeg havde nemlig både bygningsfejl og så var jeg langsynet. Mit syn var meget dårligt uden briller, og linser var – efter mange forgæves forsøg – ikke en mulighed. Da jeg er elitesvømmer, var mit dårlige syn virkelig en ulempe, – både til træning og til stævner.

Jeg kunne tage pause fra min træning i julen 2015 – og derfor foretog Sven Asp en lasikoperation den 23. december. Jeg troede at det ville blive en meget ”farveløs” jul – men allerede næste dag så jeg helt tydeligt – og efter 4 uger var jeg i vandet igen og i gang med træningen.

Jeg kan se alt nu! Skarpt og tydeligt! Jeg har slet ikke haft nogen komplikationer i forbindelse med operationen og er så glad for mit nye syn, som langt overgår mine forventninger. Tak!”


Johanna fra Malmø

4. marts 2016

Johanna fra Malmø udtaler om smile behandlingen:

“Jeg foretog meget grundig research inden min øjenlaserbehandling, og her fandt jeg ud af, at smile er et minimalt indgreb, og den måde man i dag bør laserbehandle synsfejl. Jeg blev samtidig opmærksom på, at øjenkirurg Sven Asp besidder den europæiske rekord i antal udførte smile behandlinger, og at Copenhagen Eye Centre således kunne fremvise overbevisende statistik. Alt sammen vigtige faktorer, der gjorde, at jeg uden tøven valgte at krydse broen over Øresund og blive behandlet i København.

Selvom jeg var meget nervøs inden behandlingen, var indgrebet stort set ikke ubehageligt og jeg følte mig helt tryg undervejs. I dag ser jeg rigtigt godt, og det bedste ved mine nye “smile” øjne er, at jeg ser tydeligt, når jeg slår øjnene op om morgenen, og at jeg kan stå på inliners uden at skulle tænke på briller og linser.”


Søskendeparret Maria og Louise

9. april 2015

Fik begge lavet SMILE-laserbehandling

Maria og Louise er søstre på 28 år og 26 år og fik lavet SMILE-laserbehandlinger samme dag.

Maria: “Det er fantastisk at være uafhængig af briller og linser, når jeg dyrker sport og skønt slet ikke at skulle tænke på at medbringe linser, når jeg skal ud at rejse – det er faktisk en helt ny verden. Samtidigt er det også ret sjovt, at vi blev behandlet samme dag. I de første par timer efter behandlingen konkurrerede vi om hvor meget og hvor langt, vi nu kunne se. Vi endte begge med et super resultat og er meget glade for vores beslutning om at blive behandlet”

Louise: “I mit job som sælger er det vigtigt at se præsentabel ud – før behandlingen havde jeg store problemer med udtværet mascara som følge af rindende øjne i tør luft, men det behøver jeg slet ikke at bekymre mig om mere – det er virkelig skønt! Desuden er det super rart nu at kunne lægge make-up uden at skulle være ultra tæt på spejlet. Den største glæde er dog uden sammenligning, at jeg kan SE, så snart jeg slår øjnene op om morgenen!”


Motorcykelbetjenten BH

9. april 2015

Benyttede kontaktlinser pga. bygningsfejl

50 årige BH er motorcykelbetjent, der hidtil havde anvendt kontaktlinser til at korrigere store bygningsfejl, da briller ikke kunne anvendes af tjenestemæssige årsager, og da de “duggede” under hjelm og visir.

“Det var blevet et meget stort problem, at jeg havde ubehag ved linsebrug, og min optiker havde samtidigt svært ved at få justeret mine linser, så jeg opnåede optimalt syn. Jeg undersøgte markedet for laserbehandlinger af synsfejl og fik kendskab til SMILE teknikken, der tiltalte mig meget, da hornhindens stabilitet bibeholdes. Dette er jo meget vigtigt, ikke mindst i mit arbejde som politibetjent, da vi jo af og til godt kan blive involveret i håndgemæng og risikere at få stød mod øjne.”

Fik foretaget SMILE-behandling

BH fik foretaget SMILE behandlinger på begge sider samme dag.

“Ubehaget under og efter indgrebet var minimalt. Synet var sløret umiddelbart efter behandlingen, men allerede samme aften oplevede jeg bedring, og den efterfølgende morgen var synet ret klart. Synet uden korrektion blev på første dag efter behandlingen målt til ca. 80 % på hvert øje, hvilket bare føles fantastisk, når man har været vant til store bygningsfejl. To uger efter behandlingen er jeg igen begyndt at køre som motorcykelbetjent – nu uden linser – og det føles rigtigt godt. Ved kontrollen så jeg 90 % ukorrigeret med hvert øje, og 120 % når begge øjne blev brugt samtidig – fantastisk.”


Lasse fik en isklump i øjet

9. april 2015

Ramt af isklump efter SMILE-behandling

Lasse på 29 år fik to dage efter SMILE-behandlingen en isklump hårdt og direkte mod mod det venstre øje.
Lykkelig for SMILE-behandlingen

Lasse: “Selve SMILE-behandlingen var hurtigt overstået og faktisk ikke særligt ubehagelig. Jeg følte et let tryk mod øjet, der også blev bevæget lidt, når kirurgen arbejdede. Desværre fik jeg en isklump hårdt og direkte mod det venstre øje et par dage efter behandlingen, hvorved der kom et stort sår nederst på hornhinden. Heldigvis kom synet helt igen, og i dag ser jeg lige godt med de to øjne. I bagspejlet er jeg lykkelig for, at jeg fik foretaget SMILE- behandlingen og tør ikke tænke på, hvad der ville være sket med mit øje, hvis jeg havde haft en LASIK “lap””.

Umiddelbart efter isklumpen havde ramt øjet, sås der et stort sår på den nederste 1/3-del af hornhinden, som også var uklar i samme område, imens den lille SMILE-indgang øverst på hornhinden var fuldstændig intakt. Øjet helede efterfølgende fuldstændigt, som et ikke-behandlet øje ville have gjort det.


Terry, Colorado, USA

9. april 2015

Læste artikler om Øjenlægernes Centers SMILE-teknik

Terry på 58 år havde igennem mange år overvejet at få laserbehandlet sin store synsfejl på ca. -9 D, men havde afstået fra LASIK metoden på grund af LASIK “lappen”. Han læste et par af vores artikler om SMILE teknikken (flere interessante SMILE artikler) og fandt samtidig ud af, at Øjenlægernes Center har nogle af verdens førende SMILE forskere tilknyttet, der besidder den absolut største SMILE erfaring.
Fløj til Danmark for at få SMILE-behandling

Efter mail-korrespondance fløj han fra Colorado til Danmark udelukkende for at blive SMILE behandlet hos os, og en del af forløbet kunne opleves i TV avisen på DR1. Efter hjemkomst til Colorado klarer han hverdagen uden briller, og han skrev følgende brev til os.


Øjenkirurg Martin, Aarhus

9. april 2015

Foretrak SMILE teknikken frem for LASIK “lap”

Øjenkirurg Martin på 37 år og fra Aarhus havde igennem flere år overvejet at få laserbehandlet sin synsfejl pga. tiltagende komfort gener ved linsebrug, men havde tøvet, da han ikke var begejstret for at få lavet en LASIK “lap”. Da han igennem længere tid (og helt tæt på) havde set resultaterne efter SMILE behandlingerne ved Øjenafdelingen på Aarhus Universitetshospital, var han ikke i tvivl om, at det var SMILE teknikken, der skulle bruges, og at det var øjenkirurg Sven Asp, der skulle foretage behandlingen.

“Som professionel øjenkirurg er jeg fuldstændig afhængig af et godt syn, og det var også derfor, jeg undersøgte ALLE muligheder inden jeg besluttede mig for, hvem der skulle behandle og med hvilken teknik. SMILE behandlingen var stort set uden ubehag, og forløbet ekstremt professionelt. Ved sidste kontrol så jeg 120 % ukorrigeret med hvert øje, og mit syn er rigtigt godt. Jeg har hele perioden kunne foretage mine grå stær operationer problemfrit, og jeg kan ud fra min egen erfaring uden tøven, varmt anbefale Øjenlægernes Center. De leverede et meget flot SMILE resultat i kraft af deres store faglighed, imødekommenhed og venlige fremtræden. De kan noget, som kun få kan tilbyde på højeste niveau, og samtidig er det altså bare betryggende, at blive behandlet af Danmarks mest aktive, fuldtids professionelle laserkirurg og SMILE Europamester”


Triatlet Rasmus, København

9. april 2015

Kontaktlinserne generede træningen

Rasmus er en af landets absolut bedste triatleter med adskillige sejre i store internationale konkurrencer. Hans store drøm er at disciplinen kommer på det Olympiske program, og at han kommer til at repræsentere Danmark ved verdens største idrætsbegivenhed. Han havde altid anvendt kontaktlinser i forbindelse med træning og i konkurrencer, men linserne var begyndt at genere ham temmeligt meget.
Anbefaler SMILE-behandlingen

“Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle vælge SMILE til behandling af min nærsynethed, da teknikken jo bibeholder hornhindens stabilitet, hvilket jo er ekstremt vigtigt for de fleste elite sportsfolk. SMILE behandlingen var stort set uden ubehag og allerede efter to dage genoptog jeg langsomt træningen. Forløbet hos Øjenlægernes Center var virkeligt professionelt og kan kun anbefales”.


Jæger Kasper Tornvig Andersen

9. april 2015

Tak til Kasper Tornvig Andersen, der har været så sød at sende os nedenstående “dagbog” vedr. forløbet for sin behandling hos Øjenlægernes Center med de fantastiske LISA TRI linser fra Zeiss.

Læs herunder om hans oplevelser før, under og de følgende uger efter behandlingen:

De fandens briller!

Jeg har i gennem flere år gået med tanken om at kunne ligge brillerne på hylden for evigt.

Jeg er 55 år, ivrig cykelmotionist og aktiv jæger. Jeg har fundet mit levebrød ved at producere og sælge jagtrejser til ligestillede med samme passion, hvor en temmelig stor del af kunderne findes blandt modne mænd i deres bedste alder, som også er brillebærer.

Her foruden har jeg i min hverdag mange timer ved en computer, på en mobiltelefon eller på en Ipad.

Alt sammen noget der kræver et godt syn og i mit tilfælde brug af briller og kontaktlinser i alle afskygninger.

Mit aktive liv har betydet, at jeg i min research på jagtmarkerne i udlandet gang på gang har skullet bruge mine øjne i al slags vejr, Dette har været såvel i ørken som i fugtige regnskove, i rolige og frodige lavlandsområder og på vindblæste bjergskrænter i stor højde. Det er foregået på alle tider af døgnet – om natten, ved solopgang, i skumringen, i stærk dags- og sollys, i mørke, i dis og tåge samt i kulde og stærk frost.

En evig tilbagevendende modspiller har været mit tiltagende alderssyn – brillerne var og blev et must. Flere års kamp med kontaktlinser såvel bløde som hårde af forskellig styrke og materiale med hver sine for- og bagdele. Dette irritations moment endte så ud i, at en god ven, som dels har arbejdet indenfor øjenkirurgi og dels selv har fået foretaget en linseoperation, fik mig overbevist om, at det rigtige valg, for at få løst mit synshandicap, var at lade mig operere og få indsat en kunstig linse, som èn gang for alle ville løse mine kvaler.

En af de første dage i september 2013, blev jeg så indkaldt til en forundersøgelse på ”Øjenlægernes Center” i Århus. En meget sød og serviceminded optometrist ved navn Elizabeth tog vel imod mig. Først til en stille og rolig snak om mine problemer over en kop velbrygget kaffe. Jeg klarlagde mine problemer for Elizabeth og satte hende ind i, hvorfor jeg var nået til denne for mig skelsættende beslutning. Elizabeth lagde ikke skjul på konsekvensen af mit valg og klarlagde, så det ikke kunne misforstås, at der var tale om et operativt indgreb, som der var en mikroskoppisk chance for kunne gå galt. Endvidere blev det tydeliggjort for mig, hvor de nye linser havde sine styrker og sine svagheder. Jeg blev orienteret om, at jeg kunne tabe lidt af lysindtaget specielt i skumringstimerne, og at en god belysning kunne være en nødvendighed, hvis jeg skule læse i mørke rum. Fordelen ville være et farvel til brillerne ved min PC, telefonen og ved min Ipad, og jeg ville kunne få mit lange syn tilbage, måske ikke som i ungdommens vår, men som det mine briller kunne give mig. Jeg traf en beslutning, da jeg fandt fordelene langt større end ulemperne

Jeg ville af med de fandens briller!

Det har taget mig 3 år at nå frem til den beslutning, hvilket jeg slet ikke forstår i dag, hvor behandlingen er vel overstået. At min ven anbefalede mig den mulighed og at hun 100 % kunne stå inde for Thomas Olsen som kirurg og Elizabeth som en meget dygtig optometrist, gav mig stor tryghed. Mødet med dem begge i ”Øjenlægernes Centrer”, fik mig til at tage det sidste skridt, et skridt jeg er både lykkelig og taknemmelig for i dag.

Operationsdagen

Den 17. oktober oprandt så dagen, hvor indgrebet skulle foretages. Jeg mødte på klinikken i Århus, hvor jeg blev budt velkommen af en sød receptionist, som bød på kaffe og en plads i venteværelset. Bare 5. min efter var processen i gang. En venlig og tillidsvækkendes sygeplejerske, dryppede min øjne et par gange med forskellige øjendråber. Jeg fik at vide, at noget af det godt kunne svie en smule, og at mit syn ville blive lettere sløret. Alt sammen holdt det stik.

Efter kort tids venten kom Professor dr. med Thomas Olsen ud og hilste på, han tog mig med ind i et samtalerum, hvor han stille og roligt fortalte mig endnu engang hvilke fordele og hvilke ulemper indgrebet kunne medføre. Igen måtte jeg begrunde hvorfor jeg havde truffet denne beslutning og redegøre for mine kvaler og ikke mindst min begrundelse for at træffe beslutningen. Alt sammen gave det mig en fornemmelse af, at her var der ikke bare tale om en forretning. Jeg sad overfor et menneske som ville mig det bedste!

Thomas Olsen forklarede, at en promille af de opererede ikke kunne vænne sig til linserne, men at det værste senarie så ville være, at man udskiftede flerstyrke (den mulitfokale) linse med en enkeltstyrket linse, som ville give mig et godt syn på afstand, men som kunne betyde, at jeg resten af livet ville skulle bruge en læsebrille.

Jeg blev endvidere informeret om vigtigheden af at passe på mine øjne i de første par uger efter operationen, da en evt. betændelsestilstand ikke var ønskelig. Jeg måtte ikke køre pulsen for højt op og skulle passe på med tunge løft.

Jeg blev endeligt orienteret om, at mit syn umiddelbart efter operationen kunne være sløret og uklart, at der omkring stærke lyskilder kunne danne sig en aura eller lysende ring, men at det alt sammen ville fortage sig over kort tid.

Thomas Olsen er et meget behageligt og særdeles tillidsvækkende menneske, som gjorde sit job professionelt og dygtigt. Jeg fik også muligheden for at vælge kun at blive opereret på èt øje ad gangen, holde nogle ugers pause og så komme ind på ny og få det andet øje lavet, hvis jeg var nervøs. Thomas Olsen redegjorde for, at fordelen ved at klare begge øjne ved en og samme operation var, at hjernen også skulle tilvende sig de nye linser, hvorfor det ville være at forlænge processen frem mod det gode resultat, at lade hjernen arbejde i to omgange, hvilket var forståeligt.

Thomas Olsen var enig i mine betragtninger og følte sig overbevist om, at jeg ville få stor glæde af operationen. Han tilbød mig en beroligende og afslappende pille, hvilket jeg afslog. Jeg var klar!

Endnu nogle minutters ophold i venteværelset, med et par dråber bedøvelse mere i øjnene af den venlige sygeplejerske, og jeg var klar til operation. Jeg tog plads på operationsbriksen, fik en lille pude under knæhaserne, fik et lille hårnet på, så de i forvejen sparsomme lokker ikke kom i vejen!!

Jeg var ved fuld bevidsthed under hele forløbet. Jeg var forberedt på, at jeg på intet tidspunkt ville komme til at mærke egentlig smerte. På intet tidspunkt føltes det værre, end når man lukker øjet og trykker med pegefingeren mod det lukkede øjenlåg – det gjorde med sikkerhed ikke ondt. Af hensyn til mit ”sigteøje” valgte jeg at få lavet venstre øje først, for hvis nu….!!

Jeg blev afdækket med et grønt klæde henover ansigtet, som nåede mig ned til midt på brystet. Mine øjenlåg blev fikseret, så jeg ikke kunne blinke, ej heller dette var direkte ubehageligt. Herefter gik indgrebet i gang. Jeg førte samtaler med både Thomas Olsen og sygeplejersken under hele operationen. Alt foregik stille og roligt, og jeg var på intet tidspunkt nervøs, jeg var i sikre hænder. Thomas Olsen forklarede mig trin for trin, hvad han foretog sig. Det værste ved oplevelsen var, at jeg skulle kikke op i et meget skarpt lys. Jeg følte det, som var jeg vidne til en måneformørkelse. Ind imellem oplevede jeg et fantastisk farvegalleri. Billedet der dannede sig i mit hoved, var som at kigge ned i et par glasplader med væske imellem som dannede fine luftblærer i forskellige farver. Faktisk et flot syn, som næsten fortjente at blive tilsat lidt smuk klassisk musik eller en god gedigen gang rock.

På intet tidspunkt var jeg nervøs. Pludselig var det ene øje opereret og så det andet. Bare 40 min var der gået, før jeg igen stod på mine ben i venteværelset. Mit syn var sløret og de skarpe lyskilder så ud præcist, som tidligere beskrevet.

10 min efter operationen kom Thomas Olsen ud til mig og holdt Århus Stiftstidende op for mine øjne. Jeg læste avis UDEN BRILLE for første gang i femten år. Kort efter skrev jeg en SMS til min kone UDEN BRUG AF BRILLE og bad hende om at hente mig, da man ikke må køre bil lige efter operationen og frem til kontrollen dagen efter.

På hjemturen løb mine øjne meget med vand og i aftenmørket var alt modkørende lys meget skarpt – ingen behagelighed.

Da vi kom hjem fortog bedøvelsen sig og pupillerne vente langsomt tilbage til normal størrelse. Time for time blev mit syn bedre.

Efter et par timer så jeg lidt TV, jeg kunne allerede læse teksterne og skærmbilledet stod langsomt skarpere og skarpere. Jeg var glad, gik i seng og faldt i søvn – ”med mine nye øjne”.

Dag 1

Da jeg vågnede næste morgen føltes både dagslyset og det elektriske lys temmelig skarpt. Øjnene var slørede, og det tågede en smule. Det føltes som jeg havde en blanding af sand og klister i øjenkrogene, men lidt saltvand og de øjendråber, som jeg havde fået med hjem rettede hurtigt op på dette.

Det var en fantastisk smuk oktoberdag med klar blå himmel og ikke en sky på himlen, men dermed også en barsk dag at tilvende øjnene til et særdeles stærkt lys med den skarpe og lavt hængende sol. Vigtigst var det, at jeg kunne se. Jeg kunne læse teksten i en billigbogsudgave trykt med meget små typer – UDEN BRILLE – fantastisk.

Jeg var sikker på, at alt var gået godt. Mit afstandssyn var fortsat lidt sløret, men det var næsten perfekt. Skarp lys var dog stadig en hård nød at knække, men et par solbriller uden styrke hjalp. Jeg var glad.

Kl. 11.15 mødte jeg til kontrol på ”Øjenlægernes center”, hvor Elizabeth kunne konstatere, at alt var som det skulle være. Dog var mine øjne en anelse blodsprængte, hvorfor jeg i samråd med Thomas Olsen skulle dryppe øjnene 6 gang dagligt i stedet for de tre, som jeg var anbefalet lige efter operationen. Elizabeth gav mig lov til igen at køre bil, hvilket jeg var helt tryg ved. Synet blev langsomt bedre hen over dagen og de føromtalte stærke lyskilder med ringe omkring blev langsomt svagere, men de var der stadig.

Dag 2

Da jeg vågner om morgenen var det som aftenen før – jeg har dog fået lidt ”tics” – som om en nerve er lidt irriteret og vipper lidt specielt i venstre øje – det øje som også virker mest irriteret og rødt.

Jeg har det så godt at jeg iklæder mig et par beskyttelsesbriller og tager på jagt (forud for operationen havde jeg spurgt Thomas Olsen om det gik an, hvis jeg følte for det). Det er som om der ligger en tynd hinde på mit højre øje, som danner en svag dis. Det fortager sig langsomt i løbet af dagen under jagten. Jeg føler stadig at jeg har lidt grus i øjnene.

Taler i øvrigt på jagten med en anden jæger, der tidligere har gennemgået samme operation, og som genkender mine oplevelser. Det er som om jeg en gang imellem fornemmer en kant eller skygge, helt til venstre på venstre øje – nærmest som jeg tidligere kunne fornemme min brilleramme.

Jeg skyder 18 fasaner på jagten, jeg er glad og særdeles godt til pas.

På vejen hjem fra jagten i tusmørket møder jeg modkørende biler, som stadig efterlader et rigtigt stærkt lys med en ring / aura omkring lygterne. Men jeg ved det aftager med tiden, der er kun gået godt 36 timer siden operationen.

Dag 3

Jeg står ud af sengen efter cirka 8 timers god søvn. I dag er der ingen hinde på mit højre øje og den smule grus jeg følte i går er nu også næsten væk. Jeg arbejder dagen igennem ved min PC, og jeg synes det går godt. Kan godt mærke jeg trættes lidt henover dagen. Synes jeg mangler lidt skarphed på afstande lidt ude i rummet sådan på en 3 til 5 meter indendørs i normal belysning. Udendørs står alting rigtig skarpt. Fjernsynet står skarpt og avisen læses med hjælp fra lidt lys. Jeg er klar over, at jeg har brug for lidt mere lys, når jeg skal læse småt, men så går det også fint. Jeg har stadig lidt ”tics” og fornemmelsen af en irriteret nerve – mest på venstre øje ligesom jeg stadig ser en kant ude til venstre en gang imellem. Udendørs er mit syn bedre end i mange år. Jeg har leget lidt med håndkikkerten og med min sigtekikkert på jagtriflen i dagslys – det kører bare.

Dag 4

Fik igen en god nats søvn, sidder nu ved min PC på ny – det går rigtig fint. Ingen symptomer med grus, film eller lignende og mine ”tics” er aftaget, men ikke helt forsvundet. De skygger (brillerammer) jeg har set er måske i virkeligheden mine egne øjenkroge, som jeg bare ikke har set i mange år pga. brillernes rammer / skygger. Læser fint ved mit skrivebord på kontoret. Har stadig lidt uskarpt syn ved kunstig belysning fra omkring 3 til 5 meter, som om jeg mangler kontrast. Jeg håber det bliver bedre over tid ….

Kan godt mærke at jeg trættes lidt i øjnene, nu hvor jeg har budt dem en held arbejdsdag ved min skærm og dæmringen så småt falder på udenfor. Jeg slipper godt igennem aftenen, hvor bl.a. ser lidt fjernsyn, læser avis og ordner nogle ting på min Ipad – stadig uden problemer.

Dag 5

Har det fantastisk da jeg står op – ingen tics og ingen grus, føler mig helt igennem veltilpas. Har dog ifølge min kone stadig lidt røde øjne, stadig værst i venstre. Drypper dun kun 3 gange dagligt og smører ind imellem med lidt tårevæske. Føler en svag bedring i mellemdistancesynet på 3 til 5 meters afstand, men det står stadigt ikke helt knivskarpt. Har foreløbig arbejdet 5 timer ved min PC og det går så fint.

Klokken er nu 17 og dagen i dag ser ud til at slutte nogenlunde som i går – ingen mærkbare ændringer, stadig lidt tåge i mellemsynet.

Dag 6

Ingen ændringer – stadig lidt tåge i mellemsyn … håber det bedres.

Ingen gener.

Dag 7

Drager på jagt fra tidlig morgenstund. Skal skyde fasaner på et fynsk gods. Jeg har en fremragende dag, Solens skinner hele dagen, der er godt med fugle og der er rigtig fart i de mange fugle. Jeg skyder igen 18 fugle. Jeg har i den grad glæde af mit nye syn. Jeg har ganske vist beskyttelsesbriller på hele dagen og passer stadig på, at jeg ikke får noget snavs i dem. Der er ingen tvivl om, at der hvor jeg har fået mest ved operationen, er når jeg er udendørs – fantastisk, det var jo det jeg ville.

Dag 8

I dag er det tid til kontrol på Øjenlægernes Center hos Elizabeth. Jeg blive modtaget med smil og kaffe og så går vi ellers i gang med alle kontrollerne. Alt er ok mit syn er mere end tilfredsstillende for tidspunktet og det røde antræk Elizabeth omtalte sidst er nu forsvundet. Der synsprøves, måles tryk stilles mange spørgsmål.

Jeg får endnu engang en forklaring på fordele og ulemper. Når jeg redegør for, hvor jeg synes, at jeg har fået noget for operationen, og hvor jeg måske har tabt lidt. Sammenfattende er alt tilfredsstillende, og der bliver aftalt en ny tid til midt november om cirka 3 uger. Jeg køre glad hjem.

Dag 9 til 14

Alt kører planmæssigt – jeg har dog periodisk følt en smule grus i specielt mit venstre øje, og værst når jeg lige står ud af sengen. Det er i øvrigt det øje som har været mest irriteret under hele forløbet. Jeg drypper stadig 3 gange dagligt og fortsætter indtil dråberne slipper op iflg. Aftale med Elizabeth.

Jeg er på jagt flere gange i løbet af ugen og får nu også øjnene prøvet af i ”lorte vejr”, hvor himmel og hav står i et med regn og rusk. Mine øjne består prøven til ug med kryds og slange, og jeg bekræftes endnu engang i, at jeg har truffet et rigtigt valg.

Jeg er ikke i tvivl om, at jeg har tabt lidt kontrast, specielt indendørs ved hyggebelysning. Jeg skal også bruge lidt mere lys når jeg læser, men har så ingen problemer med at læse. Dog synes jeg, at avisens bogstaver er blevet en anelse mere grå, end de var tidligere, men de læses fint. På helt nær hold, hvilket vil sige indenfor cirka 3 meter står alting knivsskarpt også i dårlig belysning. Ser jeg længere ud i rummet har jeg tabt lidt kontrast (måske 10 til 15 %).

Jeg får fornemmelse af, at det er en vanesag, og det fylder mindre og mindre for mig.

Jeg klarer mig perfekt ved min PC, min Ipad og min IPhone, og udenfor tror jeg faktisk aldrig, at jeg har haft et bedre syn. Jeg har nu også været på jagt i skumring med både hånd- og riffelkikkert. Dette fungerer perfekt.

I går var jeg ved optikeren i Horsens, denne gang for at få sat alm. glas i mine dyre solbriller. Det er da fantastisk og en underlig fornemmelse.

For sjovt lagde jeg alle briller op på bordet som jeg har købt siden mit 34 år – det handler om 17 par. Hvis man sætter dem til en gennemsnitsværdi af kr. 7.000,- så har jeg puttet cirka 119.000 i optikerens kasse plus diverse solbriller med og uden styrke for ikke alt nævne alle kontaktlinserne – mon ikke jeg har brugt i alt omkring 150.000 på mit syn siden den gang, nu er det histore!

Nu må jeg begynde at være mere fysisk aktiv igen, så jeg glæder mig til at starte et motionsprogram op og komme af med de to kilo, det har kostet at ligge stille i 14 dage.

Dag 14 til 21

Jeg har ikke længere nogen former for irritation eller grus i øjnene. Kan igen gnide mig lidt øjnene, når jeg føler for det – skønt! Jeg har ikke så meget nyt at tilføje. Måske er min kontraster blevet en anelse bedre på mellemsynet.

Det kører bare upåklageligt. Er blevet bedre til at abstrahere fra svaghederne, fordi fordelene er så meget større. Måske spekulerer jeg heller ikke så meget på det mere – nu er det blevet min nye og meget letter hverdag!

Har i øvrigt tænkt over, at jeg har fået en meget sundere arbejdsstilling ved min PC. Tidligere sad jeg og knejsede med nakken, for at få løftet mit læsefelt i mine briller højt nok op, når jeg arbejdede ved skærmen – det gør jeg ikke mere, hvilket føles er godt for skuldre og nakke!


Sekretær Pia Bache

9. april 2015

Her ser I Pia, lægesekretær og receptionist ved Øjenlægernes Center.

I tirsdags blev Pia opereret og fik indsat “AT LISA TRI” trifokale linser fra Zeiss; en løsning for dig, der har aldersyn.

Linserne giver mulighed for at opnå total brilleuafhængighed, både når man ser langt væk og når man læser eller arbejder ved skærmen.

Læg mærke til Pias store smi!

Hun er allerede tilbage i receptionen og glæder sig over sit syn og dét at kunne læse og arbejde ved PC helt uden briller.

Kunne du også tænke dig at slippe af med læse- og skærmbrillen? Så kontakt os for en helt uforpligtende samtale!


Attraktiv finansiering
Attraktiv finansieringsordning af laser- og linsebehandling i op til 60 måneder
Patientberetninger
Læs, hvad nogle af vores patienter siger efter deres operationer.
Øjenlægerne?
Øjenlægernes Center er etableret og ejet af professionelle og dedikerede danske øjenlæger.

Vores Patienter siger...

 • Det er fantastisk at være uafhængig af briller og linser, når jeg dyrker sport og skønt slet ikke at skulle tænke på at medbringe linser, når jeg skal ud at rejse – det er faktisk en helt ny verden.

  Søskendeparret Maria og Louise

 • SMILE behandlingen var stort set uden ubehag og allerede efter to dage genoptog jeg langsomt træningen. Forløbet hos Øjenlægernes Center var virkeligt professionelt og kan kun anbefales.

  Triatlet Rasmus, København

 • Efter mail-korrespondance fløj han fra Colorado til Danmark udelukkende for at blive SMILE behandlet hos os, og en del af forløbet kunne opleves i TV avisen på DR1.

  Terry, Colorado, USA

Læs alle udtalelser her

Praktisk info

Øjenlægernes Center

Hans Edvard Teglers Vej 9
2920 Charlottenlund

Ferdinand Sallings Stræde 2 1.sal
8000 Aarhus C

Tlf: 44 44 40 40
E-mail: kontakt@olce.dk

Find os her

Charlottenlund

Aarhus Øjenlæge København
Øjenlæge Århus
Øjenlægernes Center er associeret med Synslaser AS, i Oslo www.synslaser.no
44 44 40 40